Teatrul Cetății ”Eréndira&bună-sa/replayed”, marți 21 februarie 2023, ora 20

Eréndira&bună-sa/replayed, marți, 21 februarie 2023, de la ora 20:00, în Studioul Franciscan (Timișoara, str. E. Ungureanu nr.1.). O poveste incandescentă în Teatrul Cetății; o cetate devenită epicentrul culturii europene sau, cel puțin, hotspot al ei.

*rezervări: 0752111807

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Compania de teatru independent Arte-Factum continuă astfel TEATRUL CETĂȚII, proiect de cultură comunitară.
Inspirat de opera scriitorului Gabriel García Márquez, spectacolul propune subiecte acute, sensibile, vulnerabile, ale lumii contemporane.

Încercăm în acest spectacol să vorbim asumat și sincer despre abuz și traumă, despre cât și cum implici în practica teatrală experiențe personale traumatizante, despre condiția actorului tânăr și puterea lui de a discerne între realitate și ”trăirism”, despre cât de pregătiți sunt tinerii actori pentru acest joc cu focul, pe linia fluidă dintre viață și teatru. Vorbim despre una dintre cele mai monstruoase forme despre abuz, căci, dincolo de ficțiunea genială care ne-a inspirat, exploatarea sexuală a unei copile este o devianță atroce a lumii actuale. O altă temă supusă analizei a fost modul în care visul pătrunde în teatru și îi modifică alchimia profundă, cum acționează el asupra resorturilor intime ale teatralității. Eréndira&bună-sa este, așadar, teatru de explorare și experiment, teatru-școală și teatru- militant, însă, mai mult decât orice, este un spectacol de teatru cu actori tineri și talentați, care au avut curajul și dorința de a explora teritorii fragile ale parcursului lor personal și teatral. Impactul pe care spectacolul nostru l-a avut, faptul că sunt spectatori care revin la fiecare versiune și reprezentație, subliniază sensul acestui proiect – Levente Kocsárdi, regizor.

Distribuția acestei versiuni a spectacolului îi cuprinde pe actorii Aida Olaru, Iulia Ioana, Teodor Cauș, Bálint Előd Flavius Ichim, Alexandru Popescu.
Regia: Levente Kocsárdi; scenografia: M.C Donici; asistent scenografie: Amy Bujancă; coregrafia: Alin Radu; video artist: Olimpiu Vuia; sunet: Sebastian Bayer; lumini: Zoli G; dramaturgie&adaptare: Simona Donici.

Spectacolul este jucat în limba română.

”Erendira&bună-sa/replayed” este o producție a Companiei independente Arte-Factum. Asociația Culturală Arte-Factum este o organizație de cultură comunitară, companie independentă ce desfășoară proiecte de Teatru/ Pedagogie teatrală/ Laborator de instrospecție teatrală/Arte vizuale/Muzică contemporană/Critică teatrală/Regenerare urbană/rurală cu mijloace artistice.
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este o instituție publică de cultură finanțată de Consiliul Județean Timiș.