”Doctor Faustus” , theater-concert de Kocsárdi Levente, se va desfășura joi, 24 noiembrie 2022, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a orașului Jimbolia. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Compania de teatru independent Arte-Factum continuă astfel Teatrul Cetății, proiect de cultură comunitară, conceput de managerul Liliana Laichici ca o platformă de acces a comunităților la teatrul independent. Levente Kocsárdi a compus muzica, a regizat spectacolul și îl interpretează împreună cu ”orchestra faustiană” care îi va avea în componență pe muzicienii Alexandra Mahu (flaut, voce), Georgi Rădulescu (vioară), Csaba Zsolt Maksay (violoncel). Spectacolul va fi urmat de o sesiune Q&A cu publicul, moderată de psihologul Mircea Dragu.

***ACCES LIBER.

”Doctor Faustus” – live drama music show se bazează pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann. Criza de inspirație a creatorului, vocația tragică a ratării, fragilitatea și geniului, compromisul fatal și eul supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și etern, disjuncția geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit concert de muzică contemporană de teatru inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom.” Pentru că drama doctorului Faustus, teama de ratare și disperarea artistului în criză de inspirație, sunt teme care m-au preocupat în tot acest timp trăit în teatru, aș putea spune că sunt 24 de ani de când pregătesc acest spectacol, iar astăzi, când am exact vârsta personajului său, am hotărât să-i expun vulnerabilitățile” – Levente Kocsárdi .
Proiect de autor, ”Doctor Faustus – live drama music show” se bazează exclusiv pe muzica originală compusă de Levente Kocsárdi pentru acest theater-concert ce abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, un Faust contemporan, cu dilemele, disonanțele și acutele lumii acestei clipe. Universul vizual al spectacolului este creația scenografului Mihai Donici. Dramaturgia este realizată de Simona Donici. Videoartist: Cornel Putan. Sound –design: Sebastian Bayer. Light –design: Szilak Carol.
”Doctor Faustus – live drama music show” este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum. Evenimentul se desfășorară în cadrul proiectului Teatrul Cetății realizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, împreună cu Asociația Culturală Arte-Factum și cu partenerii locali: Casa de cultură a orașului Jimbolia și Muzeul Presei Sever Bocu Jimbolia. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este o instituție publică de cultură finanțată de Consiliul Județean Timiș