Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în parteneriat cu Asociația ”Mariana Drăghicescu” organizează Joi, 13 decembrie 2018, ora: 18: 00 la Casa Studenților din Timișoara un spectacol dedicat datinilor și obiceiurilor de Crăciun dar și doamnei folclorului  Marioara Murărescu.

Nume importante ale muzicii populare românești: Liliana Laichici, Florentina și Petre Giurgi, Taraful Rizea și Ceata Junilor din Sibiu vor aduce spiritul curat al Crăciunului de altădată prin cântece și dansuri în care vibrează sufletul românesc.

Programul spectacolului va cuprinde colinde și obiceiuri arhaice de colindat din Banat, precum ”Merge Lina la fântână” sau ”Hai, ficior, cu dubele” și dansuri străvechi, repuse în circulație printr-un tablou coregrafic din zona Făgetului intitulat: „Vremea colindelor”, sub îndrumarea maeștrilor coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu. Tabloul obiceiurilor de Crăciun va fi completat de soliștii: Adina Hada, Răzvan Năstăsescu, Aurelian Suciu, Dan Necșa, Ciprian Pop și Cristian Tomoni; Ansamblul ”Opincuța” din Republica Moldova și Dobașii de pe Valea Izei. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor: Sebastian Roșca.

Spectacolul este dedicat memoriei doamnei Marioara Murărescu care a contribuit la dezvoltarea carierei artistice a multor interpreți de muzică populară: ”au ieșit la lumină, odată cu dragostea din sufletul meu” spunea doamna care a intrat in istorie cu emisiunea Tezaur folcloric.

Spectacolul face parte din programul  ”Datini și obiceiuri de Crăciun” și ”Sărbătoarea Crăciunului – in memoriam Marioara Murărescu”. Invitațiile se găsesc la sediul sediul CCAJT, str. E. Ungureanu nr. 1, Timișoara, începând cu 6 decembrie 2018. Eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Prezintă: Felicia Stoian
Director general: prof. Adrian Scorobete