Damian&Brothers, Ansamblul Profesionist Banatul, Teo Band, Zorica Savu, Ghiță Călțun Brancu și Ciprian Roman la Festivalul Etniilor

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș prin Programul Național ”Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”, organizează cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Etniilor în perioada 17-18 iunie 2023 la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, str. Avram Imbroane, nr.1.

Sârbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani și machedoni vor recrea atmosfera Banatului de altădată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Timiș, propune două zile de folclor autentic românesc și al etniilor bănățene, costume tradiționale frumos conservate și restaurate, multă voie bună și bucurie la un eveniment, în care de peste 20 de ani sărbătorim multiculturalitatea și convivialitatea spațiului bănățean.

Festivalul Etniilor debutează sâmbătă, 17 iunie 2023, la ora 18 cu o paradă a etniilor: germană, ucraineană, sârbă, aromână și rromă, urmată de un spectacol de muzică și dansuri în care se regăsește conservată identitatea Timișoarei, un oraș cosmopolit și cu tradiții multiculturale. Din Republica Moldova este invitat Ansamblul Folclorc din Nisporeni.

Invitatul special al serii este Damian&Brothers. Damian Drăghici, compozitor și interpret, este un nume cunoscut în peisajul muzical național și internațional. A cântat alături de Joc Cocker, James Brown, Cindy Lauper, Shaggy, Zucchero, în cadrul turneului european ”Night of the Proms Tour” din 2004 și 2006. În 2006 a cântat alături de Nigel Kennedy, la concertul ”Classical meets Jazz” din Piața Constituției din Capitală. Din 2006 este liderul proiectului Damian&Brothers, cu care a scos două albume ”Magdalena” și ”Romaniac” și a susținut peste 600 de concerte. Muzica Damian&Brothers îmbină stiluri muzicale diferite cu mesaj puternic împotriva discriminării etnice.

Festivalul Etniilor continuă duminică, 18 iunie 2023, la ora 18 cu parada etniilor bulgară, maghiară, evreiască și slovacă, urmată de un spectacol plin de culoare și pasiune pentru muzica și dansurile tradiționale. În recital este Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi: Zorica Savu, Ghiță Călțun Brancu și Ciprian Roman. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, iar coregrafia proartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu. Prezintă Felicia Stoian.

Evenimentul este finanțat din bugetul Consiliului Județean Timiș prin Programul Cultural al Candidaturii Programului Național “Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.”

Accesul este gratuit!
Vă așteptăm cu drag și prietenie!