Remus Irimescu – profesor de Sculptură (gips, piatră, lemn)/Meşteşugari (cioplitori în lemn, olărit, ceramică, artă decorativă)
Născut la data de 03 iulie 1967, în Râmnicul Vâlcea, este absolvent al Facultății de Arte și Design Timișoara, secția sculptură și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara, încă din anul 2007. Studiile de Master le urmează tot în cadrul secției de sculptură, absolvind în anul 2009.
Din anul 2020, alege să se alăture echipei Școlii de Arte Timișoara, fiind profesor al secțiilor de sculptură și meșteșuguri.
Ca artist plastic, deține lucrări aflate în colecții private din Romania, Serbia, Ungaria, Italia, Germania, Suedia, Elveția, Franța etc. Dintre acestea amintim câteva:
Monumente de for public:
- “Poarta regilor” – 2022, colecția Vrâncean, Hărman, Brașov
- Bustul lui Iancu de Hunedoara – 2011,Aleea personalităților din Timișoara, Parcul Central
- “Scaunul copilăriei” – 2009 – Universitatea de Vest Timișoara
- “Maestrul” -2008- Anette Resort,comuna Covaci, Timiș
- “Venus” – 2008 – Omoravica, Serbia
Expoziții personale și de grup in Romania, Ungaria, Germania, Olanda, Franța etc.
Premii obținute:
- 2012 – premiul Calpe Gallery
- 2011 – premiul ” Procultura Timisiensis” – Consiliul Județean Timiș
- 2008 – premiul special” Victor Gaga” – Premiile Juventus, Timișoara
- 2008 – Premiul Special ” Constructim” – Premiile Juventus , Timișoara
- 2006 – Locul 1 – Premiile Juventus, Fundația Triade, Timișoara
“Îmi place foarte mult meseria de pedagog, și cu atât mai mult îmi place faptul că o practic în domeniul meu, al artelor plastic. Mi-am dorit mereu ca ceea ce am învățat de-a lungul timpului, să pot preda mai departe generațiilor care vin, celor care iubesc arta tradițională, implicit sculptura. Aceste tradiții nu trebuie să se piardă, obiectele lucrate manual fiind parte din tezaurul care ne reprezintă pe noi ca țara si cultură. Munca ne înnobilează.”