Ultimele zile pentru depunerea proiectelor pentru apelurile de finanțate OverBorderCulture+ și LightFest

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș a lansat două noi apeluri de finanțare pentru Programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Este vorba de peste cinci milioane de lei, bani care provin de la bugetul Ministerului Culturii.

Până în 29 iunie, se pot depune proiecte pentru programul de finanțare OverBorder Culture+, conceput ca o serie de activități culturale și artistice prin care cultura contribuie la dezvoltarea comunității locale, a vieții și a infrastructurii. Suma disponibilă este 4.650.000 de lei, iar valoarea maximă ce poate fi accesată pentru un proiect este de 750.000 de lei.

programul de finanțare OverBorder Culture+

De asemenea, tot până în 29 iunie pot fi solicitate fonduri prin programul de finanțare LightFest+. Bugetul nedistribuit este de 500.876 lei, iar fiecare aplicant poate accesa cel mult 100.000 de lei.

LightFest+ are în vedere încurajarea producțiilor locale, naționale, sau internaționale din domeniul artelor vizuale, a artelor digitale și new media pentru  instalații cu tema lumina în spații publice din Timișoara.

programul de finanțare LightFest+

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș. Programele sunt finanțate prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș cu sume alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.