traditii

În 28-29-30 decembrie, între orele 18 – 20, postul Etno TV prezintă Festivalul Național de Folclor Tradiții la români, ediția a VIII-a, 2021. În 28 decembrie veți putea revedea spectacolul din sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara în care renumiți interpreți ai cântecului bănățean precum Mihaela Petrovici, Dumitru Teleagă și Stana Stepanescu alături de cei mai străluciți interpreți din noua generație: Lăzărică Imbrescu, Andreea Chisăliță și Dorinel Gavriluț Pîrvoni vor aduce tradițiile bănățene aproape de sufletul telespectatorilor. Acompaniază Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca. Prezintă Felicia Stoian.

Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul interpretează jocuri bănățene (”Salbele”, ”Zvoanele”, ”Jocul Duminical”), dar și jocuri ardelenești din Valea Șieului (Bistrița – Năsăud) în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

În 29 și 30 decembrie la orele 18 – 20 suprizele continuă la Etno TV alături de Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi. Vă propunem un adevărat regal folcloric alături de Andreea Voica, Liliana Laichici și Adrian Stanca. În recital va fi Orchestra Fraților Advahov din Chișinău, alături de vedetele sale: Zinaida Julea, Adriana Ochișanu și Igor Cuciuc. Cântece ca ”Hangul”, ”Hora mare” sau ”Jocul moldovenilor” vor aduce în sufletele noastre tradițiile românești în interpretarea inconfundabilă a faimoșilor basarabeni Vasile și Vitalie Advahov. Prezintă: Felicia Stoian

Festivalul Național de Folclor Tradiții la români este finanțat de Consiliul Județean Timiș și este coordonat de managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Liliana Laichici, avându-l ca director artistic pe Adrian Scorobete.