Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu ocazia aniversării celor 100 de ani de unitate națională românească vă invită Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 18: 30 la sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara la spectacolul intitulat: ”Din Banat în toată țara”.

Folclorul face parte din identitatea noastră culturală, ne reprezintă, ne aduce împreună, ne alină dorurile și ne cântă bucuriile. Vă invităm să simțim românește curat și frumos ca și acum 100 de ani într-un spectacol deosebit în care inimile românilor vor vibra la unison pe ritmurile folclorului românesc.

Din inima Ardealului invitatul special al serii este Nicolae Furdui Iancu și Grupul instrumental ”Crai Nou” din Alba Iulia. Cântece în care vibrează puternic sufletului neamului cum ar fi ”Noi suntem români” sau ”Hai să-ntindem hora mare” vor răsuna cu tăria și entuziasmul celor 100 de ani de unitate națională românească.

Pe scena sălii Capitol vor fi reprezentate toate zonele folclorice ale țării prin intermediul soliștilor vocali: Stana Stepanescu și Dumitru Teleagă, reprezentând Banatul, Olguța Berbec – Oltenia, Ciprian Roman – Hunedoara și Ancuța Corlățan – Moldova.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor: Sebastian Roșca.

Corpul de balet al Ansamblului Profesionist Banatul va prezenta pe scena sălii Capitol suite de dansuri în care spiritul străbunilor se manifestă în mișcările dansatorilor. Coregrafia poartă semnătura cuplului de dansatori: Brândușa și Nicolae Stănescu.

Invitațiile se găsesc începând cu data de Marți, 20 noiembrie 2018 la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.
Dirijor: Sebastian Roșca
Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu
Prezintă: Felicia Stoian
Director general: prof. Adrian Scorobete
Manager: prof. Liliana Laichici