Sute de dansatori, goști de seamă și cele mai alese gusturi timișene în weekendul acesta la Ghiroda (Giarmata Vii) și la Giarmata

Invitați în recital la Festivalul – Concurs Lada cu Zestre, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de specol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională și peste 200 de artiști.

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata Vii (Ghiroda) veți putea admira un spectacol  folcloric de peste 7 ore cu reprezentanții localităților participante: Voiteg, Găvojdia și Ghiroda. Secțiunile Gastronomie și Expoziții – Colecții  încep la ora 12:00. Intrarea este liberă!

Duminică, 21 aprilie 2024, ora 13:00 la Sala de Sport din Giarmata se desfășoară Festivalul – Concurs LADA CU ZESTRE. Participă următoarele localități: Giroc, Ghilad și Giamata. Jocuri autentice timișene, cântece și givanul dulce al bunicilor și străbunicilor vor fi puse în scenă într-un spectacol de peste 7 ore. Festivalul debutează la ora 12:00 la secțiunile Gastronomie și Expoziții -Colecții. Intrarea este liberă.

Invitați în recital sunt Oana și Adrian Stanca, acompaniați de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca. Brâul ăl bătrân, ardelene, brâul lui Boldea, brâul lui Mita, brâul ”La căsuța din poiană”, ardeleana roată și jocuri de doi în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu vor fi interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. Spectacolul Ansamblului Profesionist Banatul se va desfășura începând cu ora 15:45 la Giarmata Vii (Ghiroda) și la Giarmata.

Juriul festivalului este alcătuit din următorii membri: la secțiunea Coregrafie: Nicolae Stănescu, Marius Ursu, Peri Vasile, Denis Chira,  la secțiunea Muzical: Carmen Popovici – Dumbravă, Marius Cîrnu, Remus Vălungan, la secțiunea Poezie dialectală /Teatru Popular: Felicia Stoian, Adela Popa, la secțiunea Expoziții /Colecții: Maria Hadiji, Alina Mafa și la secțiunea Gastronomie: Mărioara Pisat, Nicolaie Tomescu.

Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” este finanțat de Consiliul Județean Timiș, și este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, coordonat de profesor Liliana Laichici, manager, în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județul Timiș.