Bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior și fată: sunt doar câteva dintre datinile ce vor da farmec Alaiului colindătorilor, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale fiecărei ierni.
Peste 300 de colindători din județul Timiș vor aduce urări de bine și belșug pe străzile Timișoarei, Joi, 19 decembrie 2019, începând cu ora 10:30. Alaiul se va deplasa în ritmul colindelor de altădată de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș la sediul Palatului Administrativ din Timișoara și Mitropolia Banatului.
Din Țara Făgetului vor colinda ”dubașii” din Pietroasa, Tomești, Curtea și Margina. Îmbrăcați în straie de sărbătoare cu căciulă de astrahan și pană de păun, încinși cu tricolor la brâu și o batistă albă, colindătorii bat dubele în ritmuri ancestrale, aducând bucurie și prosperitate.
Ansamblul ”Izvorașul” din Buziaș, Fanfara ”Pro Amicitia” din Timișoara, grupuri vocale din Buziaș, Sânandrei, Făget, Giera, Criciova, alături de Corul Facultății de Muzică din Timișoara, Formația de dansuri Ansamblul Banatul Tineret, Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc și Grupul ”Junii Timișului” vor umple de culoare și veselie străzile Timișoarei.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.