Ediția a XV -a a Festivalului-concurs Lada cu Zestre s-a desfășurat sub auspiciile dorului și al dragului pentru arta și cultura tradițională. După o absență de doi ani, festivalul a revenit în forță, în jurul unui patrimoniu cultural viu și prețios, adunând în jurul său peste 1000 de artiști din județul Timiș și peste 800 de spectatori. Au fost peste 20 de ore de spectacol folcloric și s-au acordat 372 de premii și 248 de trofee.

Lista cu toate premiile Festivalului – concurs Lada cu Zestre, 2022 poate fi consultată aici: www.cecart.ro.

Reprezentanții câștigătorilor (primar, director, coregrag, referent, etc.) sunt invitați la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș din Timișoara, str. E. Ungureanu, nr.1,  marți, 5 iulie, la ora 11 pentru a-și ridica premiile și trofeele. Marele premiu și premiile pe localități vor fi decernate la spectacolul de gală, care va avea loc va avea loc în 28 iulie 2022, la ora 19, în Parcul Rozelor din Timișoara.

Anul acesta în competiție au intrat 39 de localități din județul Timiș, 22 de formații de cântece și dansuri, 63 de recitatori dialectali, 24 de expoziții și 132 de preparate gastronomice la cele două secțiuni ale festivalului: Laureați și Zestrea Timișului. Marele premiu al acestei ediții ajunge la Ghiroda care a acumulat 141 de puncte la clasamentul final pe localități. La secțiunea: Laureați – Premiul I a fost câștigat de Giarmata cu 87 de puncte, urmată de Premiul II – Făget cu 75 de puncte și Premiul III – Checea cu 69 de puncte. La secțiunea Zestrea Timișului Premiul I a fost câștigat de Comloșu Mare cu 66 de puncte, Premiul II de Asociația ”Junii Timișului” cu 50 de puncte și premiul III a fost câștigat de Găvojdia cu 37 de puncte.

Lista cu toate premiile Festivalului – concurs Lada cu Zestre, 2022 poate fi consultată aici: www.cecart.ro.

Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, a acordat următoarele premii în bani localităților câștigătoare:

Marele premiu – 4.500 de lei

Categoria „Laureați”

  • Premiul I –   4.000 de lei
  • Premiul II –  3.500 de lei
  • Premiul III – 3.000 de lei

Categoria „Zestrea Timișului”

  • Premiul I –   3.000 de lei
  • Premiul II –  2.500 de lei
  • Premiul III – 2.000 de lei

Organizator: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș
Parteneri: primăriile și consiliile locale ale comunelor din județul Timiș
Finanțator: Consiliul Județean Timiș
Manager: prof. Liliana Laichici