Vă invităm să retrăim împreună emoția și atmosfera Banatului de altădată, în care sărbătoarea era recunoscută după ritmul tobelor, al instrumentelor de suflat și al alămurilor, la Festivalul Fanfarelor, ediția a XXXIV-a, sâmbătă, 16 aprilie 2022, ora 12,30 la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Festivalul debutează la 12, 30 cu parada fanfarelor invitate: Fanfara Pro Amiciția din Timișoara, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș Severin și Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, județul Arad. Programul evenimentului continuă la ora 13 cu recitalul fanfarelor pe scena mare a Muzeului Satului Bănățean.

Invitat în recital este Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini. ”A fost dorința mea foarte mare să pătrund în profunzimea culturilor și etniilor care conviețuiesc aici în perimetrul mioritic. Când m-am întors din Germania, cu un dor foarte puternic, eu fiind influențat de muzica de fanfară, ascultam la patefon când eram mic și m-a impregnat cumva, am compus muzica pentru albumul ”Renaștearea”, cu 10 prăjini,” declară artistul.

Festivalul Fanfarelor este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și este prezentat de Tania Stavilă – Țunaș. Intrarea este liberă.

Evenimentul face parte din cadrul programului Parcul Primăverii, finanțat de Consiliul Județean Timiș, care începe în 15 aprilie la Muzeul Satului Bănățean.