lada cu zestre 2021

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă invită duminică, 27 iunie, la Festivalul Lada cu Zestre, o ediție diferită, față de edițiile anterioare. Din cauza măsurilor de prevenție Covid 19, ediția de anul acesta se va desfășura sub forma a două spectacole: unul la Timișoara și unul la Sânnicolau Mare, localitatea câștigătoare a marelui premiu în 2019.

Recuperăm și promovăm tradițiile prin intermediul a două spectacole prin care județul Timiș își dezvăluie patrimoniul cultural. Duminică, 27 iunie, la ora 17 cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Lada cu Zestre începe la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean. Vor oferi câteva momente din folclorul bănățean soliști și ansambluri din 9 localități din județul Timiș: Jamu Mare, Moravița, Otelec, Uivar, Voiteg, Giarmata, Găvojdia, Nițchidorf, Cenei, Ghiroda și Timișoara. Invitată în recital este Carmen Popovici Dumbravă.

Dacă nu puteți ajunge la muzeu, puteți să urmăriți spectacolul în direct pe pagina de Facebook Cultură Tradițională: https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș.

Spectacolul de la Timișoara va fi prezentat de Daniela Băcilă.

Tot duminică, 27 iunie, dar de la ora 18, vă invităm acasă, la Sânnicolau Mare, la câștigătorii trofeului Festivalului – concurs Lada cu Zestre, ediția 2019. Vom fi împreună și ne vom bucura de frumusețea folclorului bănățean alături de ansambluri folclorice și soliști din 5 localități timișene: Sânnicolau Mare, Checea, Dudeștii Vechi, Comloșu Mare și Cenad. Invitat special este Vasile Conea. Spectacolul de la Sânnicolau Mare va fi transmis în direct de Televiziunea Sânnicolau Mare. Invitațiile pentru spectacolul de la Sânnicolau Mare sunt disponibile începând de miercuri, 23 iunie,  la sediul Primăriei Sânnicolau Mare.

Festivalul Lada cu Zestre, ediția a XIV-a este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Împreună recuperăm și continuăm tradițiile!