expo marius matei

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș invită  publicul la un dublu eveniment marți, 20 februarie 2018, la ora 14: 00, la sediul din str. E: Ungureanu, nr.1, din Timișoara: vernisajul “Tezaur etnografic. Costumul național românesc din Banat” – expoziție etnografică Marius Matei și lansarea lucrării de grafică a prof. dr. Gabriel Kelemen care „surprinde dinamica viului la nivelul biosferei într-un limbaj estetic contemporan”.Ambele evenimente fac parte din programul ” Celebrăm România 100”, derulat de CCAJT pe tot parcursul anului 2018. Intrarea la cele două evenimente este liberă.

Costumele populare din zona Banatului de câmpie din colecția personală a tânărului muzeograf Marius Matei dezvăluie frumusețea și pasiunea locului în care multiculturalitatea este o trăsătură specifică. Fire de aur formează figuri decorative complexe, iar mâna iscusită a femeii desăvârșește croiala specifică portului bănățean. Celebrăm centenarul Marii Uniri printr-un eveniment prin care ne întoarcem la autentic, la surse, sintetizate în detaliile costumului național românesc.

Apărut la Editura Datagroup, albumul lui Gabriel Kelemen cuprinde ”desene elaborate, cu explicații ale fenomenelor morfodinamice naturale, completate cu fotografii originale, ce surprind și captează fenomenul de metamorfoză a fluidelor atât din punct de vedere științific, cât și din punct de vedere estetic, corelate cu dinamica viului la nivelul biosferei, construind premisele unui limbaj computational inedit”, după cum autorul însuși precizează.

Expozitia etnografica Marius Matei

expo etno