Conviețuiri, un spectacol care celebrează multiculturalitatea la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Timiș, organizează miercuri, 18 octombrie 2023, ora 18:00 spectacolul ”Conviețuiri” în sala festivă a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr.1.

”Conviețuiri” aduce în atenția publicului  atmosfera satului tradițional bănățean, în care existența se desfășoară în ritmul sărbătorilor de peste an și al bunei – trăiri împreună. Aici multiculturalitatea este impregnată în atmosfera satului, în arhitectura caselor și în felul în care oamenii vorbesc unii cu alții. Este o marcă identitară ca pe aceeași uliță să se vorbească 3-4 graiuri cu tot atâtea obiceiuri și tradiții.

Ansamblul Profesionist Banatul alături de invitații săi: Doriana Talpeș, Otilia Duma, Marinică Trocea și Boban Constantinovici aduc pe scena Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș jocuri și cântece vechi din patrimoniul multicultural al județului Timiș.

Veți putea admira suite de orchestră interpretate de orchestra Asnamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca și dansuri în care se reflectă armonios tradițiile multiculturale ale acestui spațiu în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

Prezintă: Loredana Bândariu

Intrarea este liberă!

Spectacolul face parte din cadrul proiectului Festivalul Etniilor, proiect finanțat din bugetul Consiliului Județean Timiș prin Programul Cultural al Candidaturii Programului Național “Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”