Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi, într-un spectacol în premieră

Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi, Liliana Laichici, Zorica Savu, Dumitru Teleagă, Dorinel Gavriluț, Luminița Safta, Vest Music, Cezar și Anatol Cazanoi într-un spectacol în premieră

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Timiș, oganizează joi, 27 iulie 2023, la ora 19:00, ”Atemporal”, un spectacol în premieră. Invitați în recital sunt: Liliana Laichici, Zorica Savu, Dumitru Teleagă, Dorinel Gavriluț, Luminița Safta, Vest Music, Cezar și Anatol Cazanoi. Spectacolul este prezentat de Felicia Stoian. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor: Sebastian Roșca. Jocuri din zona Banatului vor fi reprezentate scenic de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

Folclorul reprezintă un element identitar puternic care se construiește și reconstruiește cu fiecare interpretare și fiecare ritm, în care tradiția își găsește cea mai adecvată formă de exprimare. Vă invităm să luați parte la un spectacol în premieră care valorifică tradiția printr-o interpretare modernă și inovatoare.

Invitațiile sunt disponibile pe platforma www.eventim.ro începând 17 iulie 2023, ora 11:00. 

Spectacolul face parte din Programul Timișoara Europeană – folclorul între modern și arhaic.

Evenimentul este  finanțat de Consiliul Județean Timiș.