Ansamblul Profesionist Banatul și elevii Școlii de Arte din Timișoara reînvie atmosfera sărbătorilor de Crăciun la Parcul Crăciunului

???????????????????????? ????????????̆???????????????????????????????? este primul festival dedicat sărbătorilor de iarnă, organizat la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Atmosfera poveștilor de iarnă reînvie în spațiul generos al Muzeului Satului Bănățean din Timișoara.

Patinoar, carusel, trenuleț, mașinute, food court, expoziții, colinde, cântece, dansuri tradiționale și demonstrații culinare reprezintă oferta acestui amplu eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș.

În perioada 4 – 23 decembrie puteți să alegeți activități care vă sunt pe plac din oferta generoasă a evenimentului.
Programul detaliat al Parcului de Crăciun poate fi consultat aici: parculcraciunului.ro.

Tradiții străvechi, cântece și dansuri pe sufletul bănățenilor vor fi prezente pe scena mare a Muzeului Satului Bănățean, în data de 5 decembrie, la ora 18:15, prin intermediul Ansamblului Profesionist Banatul și al invitaților săi: Ciprian Roman, Cristian Fodor, Carmen Popovici Dumbravă și Petrică Miulescu Irimică. Prezintă Daniela Băcilă, dirijor: Sebastian Roșca. Coregrafia este asigurată de maeștrii Brândușa și Nicolae Stănescu.

Tabloul sărbătorilor de iarnă va fi completat de ansamburi și formații artistice din Voiteg, Comloșu Mare și Sânnicolau Mare.
Elevii Școlii de Arte din Timișoara vor colinda și vor încânta publicul la Muzeul Satului Bănățean în data de 12 decembrie, la ora 18:15, alături de cunoscuți interpreții bănățeni: Adrian, Oana și Raluca Stanca și Stana Stepanescu. Banatul autentic, așa cum ”trăiește” în amintirile bunicilor noștri va aduce bucurie celor prezenți la acest eveniment generos și pentru toate gusturile. Ansambluri și formații folclorice din Găvojdia, Checea și Ghiroda vor aduce laolaltă colindători din tot cuprinsul județului Timiș.

În 19 decembrie, la ora 18:15 Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi: Ramona și Georgiana Vița, Nicu Novac, Bogdan Toma și Colindătorii din Țara Pădurenilor aduc atmosfera colindelor la Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Momente coregrafice, cum ar fi ”Zvoanele” sau ”Fată bănățeană” care poartă semnătura inconfundabilă a cuplului Brândușa și Nicolae Stănescu, precum și colindele ”Hai ficiori cu dubili” sau ”Pleacă Lina la fântână” pun amprenta specifică Crăciunului și colorează sărbătorile de iarnă. Prezintă Felicia Stoian, dirijor: Sebastian Roșca.

Din întreg județul Timiș vor sosi pe scena Muzeului Satului Bănățean colindători din Giarmata, Chevereș, Nițchidorf și Ansamblul ”Junii Timișului.”
Accesul la eveniment este permis conform reglemetărilor în vigoare, cu respectarea măsurilor de prevenție a pandemiei Covid 19.

Vă așteptăm cu drag și prietenie să ne bucurăm împreună de atmosfera Parcului de Crăciun de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, un eveniment pentru toate gusturile, finanțat de Consiliul Județean Timiș.